×

Egyéb

Közmédia Napja 2014

A szlovák magazin október 13-ai adásának témái:

– A felújított békéscsabai szlovák iskola: Az idén fejeződtek be a Békéscsabai Szlovák Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium épületében hosszan tartó felújítási munkálatok, melyek sok kellemetlenséggel is jártak mind a pedagógusok, mind a diákok és az óvodások számára. A munkák végeztével azonban küllemében már ez a csabai intézmény is felzárkózott a megyeszékhely többi oktatási intézményéhez. Ebből az alkalomból szeptember 22-én rendeztek ünnepséget az idén fennállásának 65. évfordulóját ünneplő iskolában.

– Szlovák gasztronómia hete Budapesten: Az Alföldről Budapestre hívjuk önöket. Szeptember 8- án nyitották meg Budapest központjában a Szlovák Konyha Hete című rendezvényt, melyen az érdeklődők a szlovák konyhaművészetet ismerhették meg. Az esemény megnyitója jó alkalom volt arra is, a Magas-Tátra is bemutassa idegenforgalmi értékeit a szakembereknek és újságíróknak.

– Közmédia Napja 2014: Szeptember első felében tartották a Millenáris Parkban Budapesten a Közmédia Napját. Szerkesztőségünk is jelen volt az eseményen. Főszerkesztőségünk színpadára meghívtuk az idén 25 éves Magyarországi Szlovák Fiatalok Szervezete képviselőit és tótkomlósiak is eljöttek, s egy helyi közkedvelt tánccal, a marssal ismertették meg a közönséget. Egyrészt bemutatták, másrészt megpróbálták rávenni a közönséget, hogy kapcsolódjanak be a táncba.

Domovina – M1 – október 13., hétfő, 13:00
Ismétlés: Duna – október 14., kedd, 7:00

Szerkesztő – műsorvezető: Antala Zsuzsanna
Szerkesztő munkatárs: Bencsik János

Vissza a Domovina műsoroldalára >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább