Békében Békésben

Az Egy hazában szeptember 21-i adása:

Hallgassa meg!

– Nyilvántartásba vette a Nemzeti Választási Bizottság a nemzetiségek országos választási listáit az október 12-i választásokra. A nemzetiségek egy része egységesen vág neki a voksolásnak, több népcsoport azonban több listát is állított. Néhányan megosztottságról, illetve ismét ethnobizniszről beszélnek.

– Békében Békésben címmel rendeztek nemzetiségi fesztivált az elmúlt hétvégén Békéscsabán.

– Nemzetközi díjat kapott Milosevits Péter, magyarországi szerb író, költő, műfordító. Az ismert irodalmárnak hétfőn, Karlócán, a 43. Bránkovo kolo elnevezésű fesztiválon adták át a szerb romantika kiemelkedő egyénisége nevét viselő „Bránko Rádicsvity” díjat.

– Nagyvárad, Kisinyov és Padova után Gyulán is bemutatták a „Magyarországi Románok Kultúrája és Történelme” című monográfiát. A Román Akadémia által kiadott kötet egy sorozat első részeként jelent meg 2014 első felében, amit majd követ a többi határon túli történelmi román közösség bemutatása is. Gabriel Moisa, a nagyváradi egyetem történésze irányította a monográfia szerkesztését.

– A Hercegszántóról elszármazottakról (Albert Flórián-horvát, Villányi Zsigmond-horvát, Vujicsics Sztoján-szerb) is megemlékeztek a Szántóiak Napján.

Szerkesztő-műsorvezető: Lang János

Vissza a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább