Mit vár a diák, a szülő és a pedagógus az iskolától

A Napközben keddi témái:

– Egy hallgató írt nekünk, aki Budapesten a Molnár-szigeten él családjával, itt a kis-Duna ág annyira iszaposodik és hínárosodik, hogy hamarosan nem lesz sziget a sziget. Ennek oka az északi csücsökben lévő nádas rohamos terjedése. Mint írja, az illetékesek egymásra mutogatnak a probléma viszonylag egyszerű megoldása, azaz a nád gyökeres kiirtása helyett. Utána jártunk a hírnek, és kedden az illetékesek segítségével remélhetőleg megoldást találunk és így Budapest egyik természeti gyöngyszeme a kiság továbbra is, a hattyúk, kacsák és más madárfajok otthona marad.

Hallgassa meg!

– Kéretlen internet hirdetések. A mai kamaszok lépten-nyomon kemény szex hirdetésbe futnak, ha a neten „csámborognak”. Pl. egyikük Lego filmet szeretett volna letölteni, ám a letöltő oldalon nem a korosztályának megfelelő dolgokat talált. Szóval nem kell pornó oldalra menni ahhoz, hogy egy gyereknek elálljon a szava…

Hallgassa meg!

– Az iskolai szereplők elvárásai a tanév kezdetekor. „Hódítsa meg a gyerekeket, kösse le a figyelmüket” – kérik a tanároktól a szülők. „Közös az érdek így közösen is vagyunk felelősek a ránk bízott gyerekekért” – szólítja fel a szülőket a pedagógus. „Jó jegyekért a tanár is tennie kell, adja le kiválóan az anyagot” – mondja a tanuló. Mit vár a diák a szülő és a pedagógus az iskolától.

Hallgassa meg!

– 50 felettiek öltözködése? Milyen ruhadarabokhoz ragaszkodunk évtizedeken át? Mennyire egyezik az önmagunkról alkotott kép azzal, amit a világ lát belőlünk? Divat-e vállalni és nem elfedni a kort? Milyen változásokat érdemes elkezdeni az öltözködésben ötven fölött?

Hallgassa meg!

 

Vissza a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább