Beszélgetés az új budapesti német nagykövettel

Az Egy hazában szeptember 14-i adása:

Hallgassa meg!

– Vitás kérdések ellenére Németország és Magyarország kapcsolata szoros és baráti – így értékeli a két ország partnerségét az új budapesti német nagykövet,  Lieselore Cyrus.

– Szeptember 6-án rendezték meg Budapesten a Millenáris Parkban a Közmédia Napját, a Vallási, Kisebbségi és Határon Túli Főszerkesztőség is jelen volt a rendezvényen. Egy szabadtéri színpadon mutatkoztak be a szerkesztőségek, akik vendégeket is hívtak az eseményre, a színpad körül pedig kézműves foglalkozásokon is részt vehettek az érdeklődők.

– A Millenáris Parkban a Vallási, Kisebbségi és Határon Túli Főszerkesztőség által szervezett kézműves foglalkozások egyikén a szlovén papírvirág-készítéssel ismerkedhettek az érdeklődők.

– Deszken, a Falunapok alkalmával díszpolgárrá avatták Gyorgyev Vojiszlávot, nyugalmazott általános iskolai tanárt, a képviselőtestület tagját. A társadalmi, főként a helyi sportélet területén végzett kiemelkedő munkásságáért kapta a kitüntető címet a helyi szerb közösség tagja.

– A szentborbási származású Begovácz Rózsa nem felejtette el horvát gyökereit, annak ellenére, hogy már 40 éve magyar közegben él. A horvát nyelv és kultúra iránti szeretetét gyerekeinek is továbbadta, és rendszeresen ellátogat szinte valamennyi drávamenti horvát rendezvényre.

– Tizedik alkalommal szervezte meg a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata és az Önkormányzat Dokumentációs és Információs Központja az Országos Román Gasztronómiai Fesztivált, Gyulán. A legmesszebbről érkező vendégek idén is a rendszeresen visszatérő moldovaiak voltak, de Románia több vidékéről és számos magyarországi településről érkeztek csapatok. A vendégek számára remek alkalmat nyújtott a fesztivál arra, hogy megismerjék vagy újra felfedezhessék a hazánkban élő román kisebbség gasztronómiai szokásait.

Vissza az Egy hazában műsoroldalára >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább