×

Egyéb

Ajándékozz életet - a jótékonysági akcióról a Térképben

A Térkép szerdai adásának témái:

– Az ukrán elnöki hivatal közleménye szerint Vlagyimir Putyin orosz és Petro Porosenko ukrán államfő mai telefonos beszélgetésükben egyetértettek az ukrán hadsereg és a felkelők közötti „mielőbbi tűzszünethez vezető lépésekben. Közben a donyecki régió kormányzója egy interjúban arról beszélt: maximum egy hónap áll rendelkezésre, hogy tárgyalással rendezzék a konfrontációt. Ha nem sikerül, akkor Kelet-Ukrajna totális háborúba süllyedhet. A kormányzó azt is elmondta, hogy az előrehozott parlamenti választásokat 2015-ben kellene megtartani.

– Különleges esemény helyszíne volt a budapesti Petőfi Csarnok szabadtéri színpada: határon túli árva és nehéz sorsú gyermekek adták elő az István, a király című rockoperát . Az előadás bevételét külhoni gyermekotthonok támogatására fordítják a szervezők.

– Van egy nemzetközi civil program, A Gift of Life azaz Ajándékozz életet, amelynek célja olyan gyermekek életének megmentése, akik veleszületett szívbetegségben szenvednek és országukban nem áll rendelkezésre a gyógyítás lehetősége. A jótékonysági akcióhoz Magyarország is csatlakozott még 2010-ben.

– Különleges módon ünnepelte 45. születésnapját a román közszolgálati televízió magyar adása. Nem csak, hogy visszatért és színes műsort mutatott be egykori felvételeinek helyszínén, hanem szervezője és résztvevője is volt a gyimesi túros puliszka fesztiválnak.

– Szeptember első hétvégéjén rendezik meg az Esztergomi Történelmi Napokat, amely számos érdekes programmal várja a látogatókat. 3 napra megelevenednek a török idők a királyi városban. Szeptember 6-án a felvidéki Párkány is bekapcsolódik a rendezvénysorozatba, s a párkányi csata emlékére újra összecsapnak a törökök és a keresztény sereg.

 

Vissza a Térkép a műsoroldalára >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább