Napközben: Hogyan hasznosíthatjuk az esővizet?

A Napközben augusztus 25-i, hétfői adásának tartalmából:

– Vadbalesetek
Az autót összetöri, de még el is pusztulhat az állat – legtöbbször így végződik egy közúti vadbaleset. A figyelmeztető tábla ellenére mindegy, hogy őz vagy nyúl került az autó elé, komoly lehet a kár, ha pedig kiderül, hogy a sofőr hibázott – túl gyorsan haladt, ittas volt– még meg is büntetik.
Vendég: Dr. Kozma Tamás ügyvéd, Székely Gyula autó vezetéstechnikai tanár, Németh Péter – CLB Független Biztosítási Alkusz.

Hallgassa meg!

– Pálinkafőzés
A gyümölcsérést követően, a cefrézés után jöhet a pálinkafőzés. Megtanultunk már otthon pálinkát főzni vagy inkább maradunk a bérfőzetésnél? A pálinkafőzés mesterségét évről évre magas szinten oktatják.
Vendég: Dr. Kasza Gyula, egyetemi docens, Corvinus Egyetem, Béli Géza, a Nemzeti Pálinka Tanács tagja, pálinka mester, a Magyar Pálinka Lovagrend szakmai igazgatója.

Hallgassa meg!

– Esővízbegyűjtés és hasznosítás
Öntözésre, mosásra jobb, mint a vezetékes. Esővízzel a háztartási vízfogyasztásunk több mint felét is pótolhatjuk. Milyen praktikákkal, módszerekkel lehet a ház körül kicsiben és nagyban a leghatékonyabban begyűjteni a csapadékvizet? Ezt a kérdéskört is körbe járjuk.

Hallgassa meg!

– Borravaló
Fizetek Főúr, volt egy feketém!
A magyarok többsége megszokta és elfogadja a borravaló intézményét, ugyanakkor minden negyedik ember eltörölné ezt a szokást, nem adna hálapénzt, vagy ha úgy tetszik jattot – derült ki egy hazai felmérésből. A borravaló valóban egy önzetlen gesztus?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – augusztus 25., hétfő, 9:00

Olvasson tovább