×

Egyéb

A 45 esztendős tótkomlósi fúvószenekar

A szlovák magazinműsor augusztus 25-ei adásának témái:

– 45 esztendős tótkomlósi fúvószenekar
Tótkomlóson vannak olyan családok is, amelyekből már három generáció volt a város híres, az idén 45. születésnapját ünneplő fúvószenekarának tagja. A zenekar az augusztus közepén Tótkomlóson tartott VIII. Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó főszereplője volt. Szerkesztőségünk nevében is gratulálunk nekik és további sok sikert kívánunk! Most pedig következzen egy rövid részlet a zenekari kezdetekről, öt évvel ezelőtt forgatott portréműsorunkból!

Szerkesztő: Bencsik János
Operatőr: Fodor Dezső
Vágó: Sibalin Flórián

– 20. bibliai tábor Szlovákiában
Több mint 40 magyarországi szlovák gyermek vett részt július utolsó hetében az Országos Szlovák Önkormányzat XX. Ökumenikus Bibliai Táborában a szlovákiai Szentgyörgyön (Svätý Júr). Az egyhetes ifjúsági bibliai táborban a gyerekeket igen gazdag program várta: előadások, szentmise és istentisztelet látogatása, közös éneklés, sportolás, strandolás és további kísérő rendezvények. Kameránkkal pozsonyi kirándulásukra kísértük el a táborozókat. Másnap pedig a gyerekek bemutatták mindazt, amit a jubileumi tábori hét során sajátítottak el.

Szerkesztő: Klausz Karola
Operatőr: Szél Zsolt
Vágó: Násztor Róbert

– 5 éves a Tremoló mandolinzenekar
A Domovina végén pedig hallgassuk az idén 5 esztendős, különleges tótkomlósi mandolinzenekar, a tremoló játékát! Kedves nézőink! A hétvége ismét nagyon gazdag programokat kínál. Augusztus 30-én Kétbodonyban szilvanapra várják az érdeklődőket, Pilisszentléleken pedig a pilisi szlovák falvak találkozójára.

szerkesztő: Bencsik János
operatőr: Szögi László
vágó: Násztor Róbert

Adás: M1 – augusztus 25., hétfő, 13:00
Ismétlés: Duna – augusztus 26., kedd, 7:00

Szerkesztő: Antala Zsuzsanna
Szerkesztő munkatárs: Klausz Karola
Műsorvezető: Antala Zsuzsanna

Videó ajánló

Olvasson tovább