Közügy vagy magánügy a házasság?

A Napközben augusztus 7-i adásának témái:

– Házasság – közügy vagy magánügy?
Az elmúlt húsz évben folyamatosan csökkent a házasságot kötők száma. Vajon mi az oka? egyesek szerint pedig a gazdasági helyzetre is hatást gyakorol. Hogyan kellene népszerűsíteni a házasságot, és miért csak az együttélést választják a fiatalok?

Hallgassa meg!

– A Véreb Egylet munkatársainak egyre több munkája van.
A betanított és jó képességű kutyával rendelkező egyén lehet tag. Nagy segítség a vadásztársaságoknak, hiszen ők a sebzett vad után mennek, és megtalálják kutyáikkal. Fontos ez különösen akkor, ha lakott területre téved, például a vaddisznó. Mert ilyenkor -sebzetten- támadhat.

Hallgassa meg!

– Változnak a végrendelkezés és öröklés szabályai az Alkotmánybíróság július 14-i döntése alapján. A túlélő házastárs, ha van gyermek- már haszonélvezetet csak a lakásra kap, más ingóságra, autóra és ingatlanra nem.

Hallgassa meg!

– Köröm és lábgomba – nyár, és strand –betegségek. Sokan azért nem szeretnek strandra járni, mert könnyen elkapnak valamilyen gombás fertőzést. Hiába vigyáznak, nem járnak mezítláb, a lábgomba előjöhet. Mi a teendő, mit tegyünk ha már elkaptuk? Az otthoni gyógykezelésről.

Hallgassa meg!

 

Vissza a Napközben műsoroldalára >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább