Napközben - A véradás fontosságáról

Kedden 9 órától Napközben a Kossuth Rádióban

– Egy nő évente négyszer adhat/adhatna vért, egy férfi ötször. Számtalan helyszínen 11.000 alkalommal tehetik és teszik meg az önkéntesek, hogy így segítenek a betegellátásban, a műtétek lebonyolításában. Augusztus azonban így is mindig kissé kritikus időszak. Az iskolaszünet, a szabadságok miatt kevesebb a véradó. Most a kampány szervezésébe a Vöröskereszten túl , a Ments Életet közhasznú alapítvány, és a motorosok is beszálltak.

Hallgassa meg!

– Csúfolód, gonoszkodó gyerekek: Szinte mindenki átélte gyerekként, hogy társai csúfolták, cikizték. Ki így, ki úgy oldja meg, dolgozza fel ezeket a helyzeteket. Mit tegyen ilyen helyzetben a gyermek és mit tehet a pedagógus vagy éppen a szülő?

Hallgassa meg!

– Gőzgombóc, töklecsó, csiptetős ponty, langalló, szilvafőző vagy éppen rétesfesztivál. Hogy tudja magát kitalálni és vonzóvá tenni magát egy-egy település, ha a turistát a gyomrán keresztül szeretné megfogni? Elég-e a népi étek? A fesztiválhangulat? Visszatér-e a vendég? Lesznek-e ettől vendéglők, szálláshelyek a falvakban? Miére jó egy gasztronómiai fesztivál? 

Hallgassa meg!


– Utazást segítő mobilapplikációk: Az Európai Fogyasztói Központok Hálózata kifejlesztett egy olyan mobilapplikációt, amely az EU országokban és Norvégiában valaminz Izlandon is segít egyből intézni, ha fogasztóvédelmi panaszunk adódik. Mire jó ez az applikáció és milyen egyéb okos programocskák segíthetnek abban, hogy nyaralásunk minél jobban sikerüljön?

Hallgassa meg!

Vissza a műsor oldalára>>>

Olvasson tovább