Napközben - Telekocsi

Hallgassa meg!

A sok eső miatt jobban fejlődőik a parlagfű, ez nagyobb pollenterhelést jelenthet az allergiásoknak. Fontos a gyomirtása, a mihamarabbi kaszálása. Milyen szankciókra számíthatnak, akik nem tartják rendbe portájukat és hagyják, terjedi a sokak életét megnehezítő parlagfüvet.

Vendégeink: Gábriel Géza a NÉBIH Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese, Dr. Juhászné Halász Judit, elnöke Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület, és dr. Páldy Anna, az Országos Környezetegészségügyi Intézet főigazgató-helyettes főorvosa.

Hallgassa meg!

A sofőr útitársat, az utas pedig sofőrt keres, együtt utaznak, a költségeken osztoznak. Kik és mikor veszik igénybe a telekocsit, milyen távolságokba utaznak és mennyit lehet spórolni a telekocsis szolgáltatással. Vendégeink Haidekker István telekocsi internetes portál, Szilágyi Ferenc (autós), Hegedűs Mariann (autós-utas)

Hallgassa meg!

– Hány pillérre támaszkodhatnak a hazai családi kisgazdaságok és milyen támogatási, pályázati lehetőségek segítik majd a fiatal gazdák boldogulását a következő években. Vendégeink Mikula Lajos, az AGRYA ügyvezető elnöke, Polgár Ákos fiatal gazda.

Hallgassa meg!

Égési sérüléseket szenvedtek munkások zöldség gyomlálás közben egy Alföldi településen. Milyen gyomnövény okozhat ilyen egészségügyi problémát, Mik lehetnek a veszélyes növények és milyen tüneteket okozhatnak? Mikor forduljunk bőrgyógyászhoz? Vendégeink Dr. Nagy Éva bőrgyógyász, kozmetológus, Dr. Orlócy László, az ELTE Füvészkert igazgatója.

Szerkesztő: Domokos István
Műsorvezető: Banner Géza

Vissza a Napközben oldalára>>>

Olvasson tovább