Nagy ''jégrém-teszt''

A Napközben július 2-i adásának témái:

– Temetési költségek. Egy felmérés szerint a lakosság többségének anyagi problémát okoz egy temetés finanszírozása. Mennyibe kerül egy temetés? Kinek kell a búcsúztatáshoz szükséges anyagi feltételek biztosítani? Az öngondoskodás hiányáról és a segélyekről.

Hallgassa meg!

– Nagy „jégrém-teszt”. A nyár slágereiből, a jégkrémekből és a fagylaltokból évente több litert fogyasztunk, de valójában mit is eszünk? Mi a különbség a fagylalt és a jégkrém között, a csokoládé és csokoládéízű jégkrém között, mit jelent az „ízű” szó és a „light” megjelölés a termék nevében? Mit kell feltüntetni a csomagoláson, és a jelölések mit is jelentenek? A jégkrémekben lévő adalékanyagokról, sűrűségről, „levegőről” és a „vízmennyiségéről”…

Hallgassa meg!

– Diákmunka. Becslések szerint évente Magyarországon 130 ezer diák vállal tanulmányai mellett munka. A nyári szezonban különösen nagy hangsúlyt kap a tanulók foglalkoztatása. A diákok foglalkoztatása számos előnnyel jár mindkét fél számára, de mi történik, ha a tanuló hibázik, kit terhel a felelősség, megnézzük mi a különbség a diákmunka, nyári munka és szakmai gyakorlat esetén? Megtudjuk mi a legnépszerűbb és leggyakoribb diákmunka.

Hallgassa meg!

– Nyári munkarend. Egy svéd városban bevezették kísérleti jelleggel a 6 órás munkanapot, ennek kapcsán megnézzük Magyarországon jellemző-e a nyári csökkentett munkaidő. Ugyanolyan aktívan dolgozunk-e nyári melegben a szabadságok között, mint az év más időszakában? Megfelelően kihasználjuk-e a pihenésre a szabadnapokat? A mindennapi élet minőségét javítja-e a nyári hosszabb szabadság, vagy a rövidebb munkarenddel felszabaduló szabadórák a hatásosabb?

Hallgassa meg!

 

Vissza a Napközben műsoroldalához >>>

Olvasson tovább