Muzsikál az erdő

A Mátra lábától a Kékestetőig kilenc helyszínen, június 28-tól július 6-ig tartják meg idén a Mátrai Művészeti Napokat. A Muzsikál az erdő névre hallgató rendezvényen a Nógrád Néptáncegyüttes, valamint Pál István Szalonna és bandája is fellép.

A rendezvény célja többek közt, hogy az erdők értékeit, gazdagságát a teljes társadalommal megismertesse. A Muzsikál az erdő jelentős szerepet vállal az erdők népszerűsítésében a zene, a művészetek erejével.
A Fölszállott a Páva műsorából is találkozhatunk ismerős arcokkal az erdei rendezvényeken. Június 28-án 19 órakor a kozárdi nyitórendezvény keretében népzenei koncert készül a Csárdánál, ahol a Nógrád Néptáncegyüttes lép fel. Másnap, június 29-én 17 órakor pedig a Galyatetőn Szalonna és bandája lép fel.

Az eseményen szakvezetéses erdei sétákkal, klasszikus és népzenei erdei koncertekkel, gyermekprogramokkal, erdei sporteseményekkel, ismeretterjesztő előadásokkal, a fenntartható gazdálkodási példák bemutatásával, képzőművészeti kiállításokkal és az elmaradhatatlan helyi, falusi vendéglátással várják az érdeklődőket.

Az erdei koncertek fellépői között üdvözölhetünk évek óta visszatérő művészeket, úgy, mint Szabó Sipos Máté, Ménesi Gergely, Illényi Katica, Orosz Zoltán, Lajkó Félix, a Corpus Harsona Quartett, Szokolay Dongó Balázs. Idén első alkalommal üdvözlik a fellépők soraiban a Muzsikás együttest.

Olvasson tovább