Fölszállott a Páva a Balaton partján

A különböző mozgásformák, a művészetek, a személyes fejlődés, a környezettudatosság és az egészséges életmód kerül a középpontba az Everness Fesztiválon július 2. és 6. között Balatonakarattyán. A Fölszállott a Páva zsűritagjaival, készítőivel és versenyzőivel is találkozhatunk a Balaton-parti településen.

Július 4-én Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes és Kacsó Hanga Borbála, a Fölszállott a páva 2014 énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriájának győztese történetekkel és énekekkel, asszonysorsokon keresztül mutatják be a népdal ősi, gyógyító erejét.

Az esten fellép a Czifra Táncegyüttes és a Zagyva banda, majd Kaszai Lili és Fundák Kristóf – a Fölszállott a páva 2014 szóló- és párostánc kategóriájának győztesei – mondják el véleményüket a néptánc közösségépítő szerepéről, a férfi-nő kapcsolatról.

Ezt követően a közönség beszélgetést hallhat a Fölszállott a páva című műsor készítőivel, köztük Balogh Júlia ötletgazdával, Scrob Andrea felelős szerkesztővel és Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenésszel.
A fesztiválon fellép még a Motíva zenekar, Palya Bea, Laár András és a Tündértantra, a Sattwa Sound Band, Polonkai Tamás, Jeszenszky István és Pablo Arellano, Bagdi Bella, a Khamsa Tribe, az Estas Tonne és a Freedom Cafe.

Olvasson tovább