A Góbé zenekar a Völgyben

Július 25. és augusztus 3. között 24. alkalommal rendezik meg Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden az ország legszínesebb összművészeti fesztiválját, a Művészetek Völgyét. Idén az egyik új zenei helyszínen, a Fonó Budai Zeneház által elindított Folkudvarban a Fölszállott a páva középdöntőjében az egész ország által megismert és megszeretett Góbé zenekar is megmutatja magát.

A fiatal zenészeket két alkalommal hallhatja a közönség, augusztus 3-án 20.30-as kezdettel adnak koncertet a Fonó Folkudvarban, majd 22.00-03.00-ig a Folkkocsmában húzzák a talpalávalót.

A Góbé Zenekar 2007 őszén jött létre, Budapesten, a Bartók Béla Zeneművészeti Szak-középiskola négy tanulójából. A zenekar egy népies ihletésű zenedarab megkomponálásával, majd előadásával mutatkozott be a közönségnek. A „Transylvanian suite” azóta már többször nagy sikert aratott. Az erre a produkcióra összehívott csapat később együtt maradt és zenekarrá alakult.

A Fonó népszerű Utolsó Óra táncházában, mutatkoztak be először a közönségnek táncházi zenekarként. Ezzel szinte párhuzamosan az egyik leglátogatottabb belvárosi romkocsmában, a Szimpla Kertben mutatták be alkotói tudásuk másik oldalát. A belváros bulizós hazai és külföldi fiataljai körében – akik közül sokan nem is nagyon hallottak népzenét – hamar az egyik kultzenekarrá váltak egyéni, vagány világzenéjükkel.

Videó ajánló

Olvasson tovább