Napközben: Balatoni szezonnyitó a Festetics kastélyból

A június 12-i adás tartalmából:

Hintózunk hazánk harmadik legnagyobb, ugyanakkor leglátogatottabb kastélyának parkjában, ugyanis a keszthelyi Helikon Kastélymúzeumból szól majd a Napközben 2 órás élő adása!
Megtekintjük a huszár, – a vadászati és a történelmi modellvasút kiállítást is, ahol egyébként a terepasztalok közel 3 km-es sínhálózatán 1800 épület között futnak a mozdonyok. Bekukkantunk a kastély óriási könyvtárába, ahol több mint 500 év tudása és művészete tárul a szemünk elé a tölgyfapolcokon, de beszélünk majd a Festetics bútorok visszaszerzéséről, a kastély nagyszabású fejlesztési terveiről, és a 7 boszorkáról, vagyis a Keszthelyi Nyári Játékokról is.

Természetesen beszámolunk majd a Balaton-felvidéki Nemzeti Park kínálta túralehetőségekről, ellátogatunk a gyenesdiási Állatparkba, a szigligeti vár lovagi tornájára és ott leszünk a nehéz búvárok merülési gyakorlatán is!
Egy orosházi házaspár pedig elmeséli, hogy Pünkösd vasárnapján, 31 év után hogyan erősítette meg házassági fogadalmát a badacsonyi Rózsakőnél.
Balatoni szezonnyitó a Festetics kastélyból!

Keszthely 1. rész – hallgassa meg!

Keszthely 2. rész – hallgassa meg!

Keszthely 3. rész – hallgassa meg!

 

Keszthely 4. rész – hallgassa meg!

 

Szerkesztő: Füredy Zsolt
Műsorvezető: Czifra Szilvia

Korábbi adások >>>

Olvasson tovább