Napközben: Bűvösvölgy a tudatos médiaértésért

Témáinkból:

– Csütörtökön átadták a Bűvösvölgy Médiaértés Oktatóközpontot Budapesten. Karas Mónika, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Elnöke a megnyitón úgy fogalmazott, hogy ez egy olyan intézmény, amely alkalmazkodik a kor igényeihez.

Hallgassa meg!

– Júliustól megújul a terhesgondozási rendszer. A rendelet megerősíti a védőnők szerepét. A várandóság időszakában központi szerepet tölt be a védőnő, de úgy látszik ez sok helyen meglazult. Erről is a közelgő változásokról kérdeztük a kispesti védőnői szolgálat munkatársát és a kismamákat.

Hallgassa meg!

– Nívódíjjal tüntette ki Miskolc városa, a városnap alkalmából a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőrfőkapitányság nyomozójának színjátszócsoportját. Évekkel ezelőtt Albert Tamás főnyomozó úgy döntött, tesz valamit a drogmegelőzés területén. Szöveget irt, zenét komponált, fiatalokat gyűjtött maga köré, s bár kicsit furcsán néztek rá a kollégái, elkezdte a munkát.

Hallgassa meg!

– Lélek, test–jóga. Összefüggő fogalmak. Vannak akik úgy fogalmaznak, hogy az életüket mentette meg az, hogy megismerkedhettek a jógával. Ép testben ép lélek-tartja a mondás. De vajon igaz-e? És mit nyújthat a jógázás, milyen rendszerességgel kell, kellene űznünk, ezt a sajátos mozgásformát, ezekre is választ kapunk hamarosan, előbb azonban hallgassunk meg egy beszélgetést, amit Mács Ildikó készített két olyan hölggyel, akik rendszeresen jógáznak.

Hallgassa meg!

Napközben – Hétfőn 9 órától a Kossuth Rádión.

Videó ajánló

Olvasson tovább