Napközben: mindent a tetőfelújításról

Az április 30-i adás tartalmából:

– Gyere vissza- számít a munkád! címmel 2 éves uniós finanszírozású program zárult a Gyesről, Gyedről visszatérő anyukák munkába állását- visszailleszkedését segítendő. A több mint 200 anyuka és apuka személyre szabott tanácsadáson, tréningeken vett részt, tanultak marketinget, üzleti ismereteket- sokan közülük saját vállalkozásba fogtak. Hosszú távon meg tudnak-e kapaszkodni a vállalkozói szférában? A munkaadó mennyire tudja elfogadni az atipikus munkavállalói időbeosztást azoknál, akik alkalmazottként térnek vissza?

Hallgassa meg!

– A tavasz és a nyár a tetőfelújítások, illetve az építkezések időszaka. Egyes szakemberek szerint a 90-es évek slágertermékei- a különféle zsindelyek felett pl. már eljárt az idő- mostanában cserélik le többnyire cserépre ezeket. Nem elég csak a fedőanyagot, a tartóléceket és gerendákat is karban kell tartani, illetve szükség esetén cserélni. És a tetőn lévő problémák 80%-a a páraáteresztő vagy épp – nem áteresztő fólián múlik. Milyen a tető megfelelő szellőztetése? Mit tegyünk, ha a leszállított több raklapnyi cserépben számtalan repedt vagy csorba? Mit válasszunk, ha beázásmentes évtizedeket szeretnénk? Cserepet, palát, esetleg kombinálva különféle bádoggal?

Hallgassa meg!

– Bár idén a havazás és eső nem okozott árvízi gondokat Magyarországon, ennek ellenére fel kell készülnie az országnak arra, hogy a jövőben a múlt évinél is nagyobb árvizek lehetnek. Mégpedig azért, mert a víz sokkal szűkebb területen folyik le, az ártéren történt építkezések miatt. Mit lehet/kell tenni, milyen eszközökre van szükség a megelőzéshez? Erről beszélgetünk majd.

Hallgassa meg!

– Vesd bele magad! És Ovikert. Két szemléletformáló program gyerekeknek, hogy a „paradicsom ne a közért polcán teremjen”. A programokban részt vevő gyerekek maguk vetik el, gondozzák és maguk által megtermelt zöldségeket ehetik nap, mint nap. Így talán a háztáji kiskertek is tovább élnek, és az idős nemzedékekben rejlő nemes tudás is fennmarad.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – április 30., szerda, 09:00

szerkesztő: Czifra Szilvia – Farkas Beatrix
műsorvezető: Banner Géza

Olvasson tovább