×

Határok nélkül: a zilahi turul-emlékműről Tunyogi Károlyt kérdeztük

A Határok nélkül április 25-i adása:

– Nemcsak az Európa Tanácsban elfogadott Kalmár Ferenc-féle jelentésről, hanem a Temesvárnak 1852-ben Ferenc József császár által adományozott, magyarellenes emlékműről is beszélgetett európai uniós temesvári kampánynyitójukon – Kelemen Hunorral, az RMDSZ elnökével – Lehőcz László.

Hallgassa meg!

– Korát tekintve fiatal, tapasztalatát tekintve idős Sógor Csaba EP-képviselő, aki az RMDSZ brüsszeli esélyeiről is szól Oláh-Gál Elvirának. Az interjú a felcsíki kampányindítón készült.

Hallgassa meg!

– Tunyogi Károlynak óriási szerepe van abban, hogy a zilahi honfoglalási turul-emlékmű öt éve ismét látható. Gecse Géza kérdezte.

Hallgassa meg!

– A Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség szolidáris a MOGYE magyar oktatóival. A diákszervezet vezetőjével, Tubák Nimróddal Erdei Edit Zsuzsánna beszélget.

Hallgassa meg!

– Kereken tíz éve állhat ismét köztéren Aradon a 13 magyar vértanú emlékműve, a Szabadságszobor. Zala György alkotásának hányattatásait összegzi riportjában Pataky Lehel Zsolt.

Hallgassa meg!

– Testvércsalád mozgalmat indított a Családháló.hu és a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete. Budapesti bemutatkozójukon Gecse Géza járt és készített riportot.

Hallgassa meg!

– Kő – kövön. Lánczi Ágnes és Oláh Gál Elvira Csíkdelne emlékeiről számol be.

Hallgassa meg!

 

 

Videó ajánló

Olvasson tovább