Napközben: 40 éves a Rubik kocka

– A Közlekedéstudományi Intézet elkészítette a magyar utak kockázati térképét, azaz kiderül mely közutak a legveszélyesebbek. De miért pont ezeken van a legtöbb baleset? Hogyan lehet csökkenteni a kockázatot? Elég ha jobb lesz a burkolat, szélesebb az út vagy az autóvezetők fejében kell változtatni?

Hallgassa meg!

– Játszunk egyet!… Mert játszani jó, játszva tanulni pedig még jobb! Drámaórákon játszanak a gyerekek. De mire is jó a drámapedagógia? Mi a szerepe, lehetősége az oktatásban, nevelésben… A mai gyerektársadalom szorongó, túlságosan teljesítményorientált keveset játszanak- miért fontos a játék a gyermek fejlődésében

Hallgassa meg!

– Milyen hatásai vannak a gyógyvízeknek? Mire használhatók. Jól tudjuk, segíthet bizonyos mozgásszervi betegségek esetében vagy éppen gyomor- és bélbetegségek tüneteinek enyhítésében. De mire jók még? Milyen típusú gyógyvízek léteznek. Lehetnek-e veszélyei?

Hallgassa meg!

– Rubik Ernő egyike azon keveseknek, akikről a külföldiek is tudják, hogy magyar, a Kossuth-díjas játéktervező 40 évvel ezelőtt alkotta meg a világhírűvé vált kockát, amely sikerének talán a legfontosabb kulcsa, hogy használatakor nem számít a nyelv, az életkor, a képzettség, a játékos neme. A világ legkelendőbb játéka kultuszt hozott létre.

Hallgassa meg!

 

Olvasson tovább