Napközben a Föld Napján

Az április 22-i adás tartalmából:

A Kiváló Minőségű Sertéshús védjegy bevezetésével is a sertésállomány és a sertéshús belföldi fogyasztásának növelését igyekszik támogatni a Vidékfejlesztési Minisztérium. Erre külön sertésstratégiai programot hoztak létre. Olyan eredettanúsítási rendszert építenek fel, ami a termelőnek, a feldolgozónak, a kereskedelemnek és fogyasztóknak egyaránt garanciát jelent minőség, megbízhatóság szempontjából.

Hallgassa meg!

Szó lesz arról is, hogy tavaly nyár óta az új büntető törvénykönyv értelmében vezetéskor 0,8 ezrelék helyett már 0,5 ezrelék feletti véralkoholszint is bűncselekménynek számít, hiszen ekkor már jelentkeznek az ittasság tünetei. A Psychology Today összegyűjtötte, melyek azok a tényezők, amelyek befolyásolják azt, hogy kire hogyan hat az alkohol, mert nemcsak a mennyiség számít!

Hallgassa meg!

Keressük a válasazt arra is, hogy hogyan alakítják át a digitális eszközök az energetikai szektort? Hozzájárulhatnak-e az okos hálózati és okos mérési eszközök az energiahatékonysághoz? Mindezt a Föld Napján kérdezzük.

Hallgassa meg!

És végül:  Uniós összehasonlításban hazánk a középmezőnyben van a családon belüli erőszakot tekintve, a legtöbb eset, főként a nők bántalmazása a skandináv országokban történik, a legkevesebb a mediterrán országokban és Lengyelországban. A kutatások néhány éve a férfibántalmazásokra is kiterjednek, százból húsz férfit ér valamilyen erőszak otthon.

Hallgassa meg!

Erről is hallhatnak: Napközben.

Olvasson tovább