Napközben: karitatív civil szervezetek

Az április 18-i adás a Kossuth Rádión 10:04-től közvetített Református istentisztelet miatt csupán egy órás lesz, amelyben, az egyházak/ templomok mellett működő karitatív civil szervezeteket mutatjuk be.
Sok erő, tengernyi szeretet, számtalan civil karitatív segítő az egyházak körül a templomok szomszédságában.
A nagypénteki Napközben egy órájában bemutatjuk például Ica nénit, aki Gyulán és környékén támogatja a nagycsaládosokat. A megunt ruhákat bútorokat gyűjti össze és adja tovább. Biciklivel teker családlátogatásokra. 50-en nyaraltak Hajdúszoboszlón a kijevi pokolból érkezett, sebesülteket segítő orvosok, ápolók és önkéntesek, hogy lelki megrázkódtatásaik után, fel is tudják dolgozni az utcai véres történéseket.
Segítő kéz az időseknek, úgy, ahogy a hívő civilek tartják: nálunk a szeretet tudás – olyan emberképpel párosul, amely vallja: Isten adottságainktól, aktuális állapotunktól függetlenül teljes életre, érzelmi és lelki teljességre hívott meg mindenkit.
Nem maradok egyedül, – csoportos lelkigondozó órák.
Ti hogyan csináljátok – nagycsaládosok fóruma.
Vasalás, bolti bevásárlás, gyógyszerfelírás, vagy éppen számítógép javítás, közös mozgás – tehát Szívességcsere felsőfokon.
Bemutatunk egyházak, templomok mellett működő civil segítőket, ahol a munkaerő, a másikra szánt idő gondoskodó szeretettel ér fel.

 

Szerkesztő-műsorvezető:  P.Kiss Zsuzsa

Videó ajánló

Olvasson tovább