Magyar szoftver amerikai iskolákban

Nyolc másik társasággal együtt, de európai háttérrel egyedül rendelkező vállalkozásként a magyar Prezi szoftvercég is részt vesz az amerikai kormányzat ConnectED elnevezésű iskolai programjában. Az M1 Ma reggel című műsorának vendége volt az előadás készítő alkalmazás egyik ötletgazdája, Árvai Péter, akit nemrégiben Barack Obama elnök fogadott.

A Prezi egy internetes prezentációkészítő szoftver, ami társaitól eltérően nem-lineáris felépítésű eszköz, hanem egy virtuális vászon, amelyre az előadás elemeit szabadon felvihetjük és rendezhetjük. A programot öt évvel ezelőtt fejlesztette ki egy közel húszfős szakembergárda, Árvai Péter, Somlai-Fischer Szabolcs és Halácsy Péter alapítók vezetésével. A prezi.com-ot azóta 190 országban, mintegy 35 millió internetező használja.

A Prezi társalapító-vezérigazgatója, Árvai Péter nemrégiben találkozott az amerikai elnökkel, Barack Obamával, mivel a cég nyolc társával együtt csatlakozott az amerikai, ConnectED nevű iskolai programhoz. A csatlakozás keretében a magyar szoftvercég százmillió dollár, vagyis mintegy 22 milliárd forint értéket jelentő oktatási előfizetést biztosít majd, amely több százezer amerikai iskolát tud kiszolgálni. A Fehér Ház programja alapvetően a nélkülöző diákok és a fejletlen digitális eszközökkel rendelkező iskolák kiszolgálását célozza.

A csapaton belül a mi cégünk a legfiatalabb, és az egyedüli, amelyik európai háttérrel rendelkezik – mondta a műsorban Árvai Péter, aki szerint sikerük is bizonyítja, hogy van minek büszkének lennünk nekünk, magyaroknak.

 

Videó ajánló

Olvasson tovább