20 éves a Rondó

GÖRÖGORSZÁG AZ EU SOROS ELNÖKE
Januártól Görögország vette át az Európai Unió soros elnöki tisztét. Ennek kapcsán beszélgettünk Dimitris Giannakakis nagykövettel.

eu_greek

UKRÁN FORRADALOM
Közel három hónapja demonstrálnak Ukrajnában. Kijevben egyelőre nincs jele annak, hogy a tiltakozók feladnák a kitűzött célt.

ukran_forradalom

 

HÍREINK – HODINKA EMLÉKNAP
Hodinka Emléknapot rendezett az Országos Ruszin Önkormányzat és a Hodinka Antal Ruszin Értelmiségi Egyesület február 15-én az akadémikus születésének 150. évfordulója alkalmából. A program keretében megkoszorúzták a tudós emlékszobrát a Fiumei úti temetőben, majd átadták az idei Hodinka-díjakat.

Az elismerést idén Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Görögkatolikus Egyházmegye püspöke, Jármi Zoltán és Munkácsi János parókusok, Ruszinkó Jánosné, a máriapócsi ruszin önkormányzat elnöke, Szemán Andrásné, a komlóskai ruszin önkormányzat elnöke, valamint dr. Káprály Mihály, a „Ruszin Világ” folyóirat főszerkesztője vehette át.

NEMZETISÉGI SZÍNHÁZAK
A nemzetiségek kultúrájának egyik alappillére a színház. A nemzetiségi színházak aktuális helyzetéről kérdeztük az illetékeseket.

ARCOK A MÚLTBÓL – MANNO MILTIADES
A téli olimpia kapcsán előző adásunkban már láthatták a múlt századbeli görög sportolóról, Manno Miltiadeszről készült filmünk első részét. Következzék a folytatás…

AHÁNY HÁZ… – HOGYAN KÉSZÜL A BOZBASH
Folytassuk gasztronómiával. Ahány ház rovatunkban következzék egy örmény leves, a Bozbash.

bozbash_foto

20 ÉVES A „RONDÓ”
Idén 20 éve, hogy a Rondó első adását bemutatta a Magyar Televízió. Ennek alkalmából idézünk fel néhány pillanatot az 1994-es műsorokból.

Videó ajánló

Olvasson tovább