A Napközben február 20-i témái

Elszállítják a tilosban parkoló járműveket – nem áll le a villamos közlekedés Budapesten

A szabálytalan várakozás a főváros számos pontján, jellemzően a szűkebb útszakaszokon okoz bosszúságot nemcsak a tömegközlekedési dolgozóknak, de a fennakadás miatt átszállásra, útvonal-változtatásra kényszerülő utasoknak is. Korábban szinte napi rendszerességgel állt le a 17-es villamos forgalma. Hogy ezen változtatni lehessen: különféle szankciókat alkalmaztak a tilosban parkoló járművekkel szemben.

Hallgassa meg!

Tiltakoztak a horgászok – Emberi hamvak kerültek a Pécsi – tóba

Orfűi horgászok háborodtak fel azon, hogy egy gyászjelentés tanúsága szerint – emberi hamvak kerültek a Pécs-tóba .Azt állították, hogy nem azért fizetik a magas díjakat, horgászengedélyt, csónak és stég használati pénzeket, hogy temetőben horgásszanak. Nem beszélve a sétálókról, nyáron a fürdőzőkről. Az eset megosztotta az embereket, bár úgy tűnik, hogy kisebbségben vannak a méltatlankodók.

Hallgassa meg!

Regisztrált hajléktalanok – egy nap csak egy helyen igényelhető a szolgáltatás

Amikor egy hajléktalan ember bemegy egy nappali melegedőbe, akkor azonnal elkérik az adatait és ellenőrzik a TAJ-számát. Ha besárgul a neve, akkor aznap már egy másik nappali melegedőben is regisztrálták, így hiába vesz igénybe szolgáltatást a második helyen, az intézmény nem fog utána támogatást kapni. Vagyis a szabály szerint minden hajléktalan ember csak abban a nappali melegedőben igényelhet ellátást.

Hallgassa meg!

Csontritkulás gyermekeknél

Bár sokan azt hiszik, hogy a csontritkulás időskori probléma, ez valójában a gyermekkorból eredeztethető: a kalcium bevitele szempontjából az első 25 év a meghatározó, mert a csontállomány addigra fejlődik ki, utána már csak veszít ásványi anyag tartalmából.

Hallgassa meg!

Videó ajánló

Olvasson tovább