Napközben: A vagyonjogi szerződésről

Márciusban változik a polgári törvénykönyv, már nem kell elválni ahhoz, hogy megszűnjön a vagyonközösség. Ez különösen jól jön akkor, ha a házastársak egyike például eladósodott vállalkozó vagy épp szerencsejáték függő. Vagyonjogi vagy házassági szerződés –mint megoldási lehetőség eddig is létezett, ez tisztázhatja egyértelműen hogy mi a közös és mi a magán vagyon- idehaza mégsem terjedt el jelentős mértékben, mert bizalmatlanságnak nem pedig óvintézkedésnek tartja a közvélemény. Milyen helyzetben ajánlott a vagyonjogi szerződés? Hogyan, kinek a segítségével kell megírni? Mit érdemes belefoglalni?

Hallgassa meg!

Utasbiztosítás a tömegközlekedésben-Van e alapvető balesetbiztosítás vagy felelősségbiztosítás ha vonaljegyet vagy bérletet váltunk? Mit kell tenni baleset esetén? Milyen esetben és mennyit fizet a közlekedési cég ha pl buszra szállás esetén vagy fékezéskor történik a baleset?

Hallgassa meg!

Jobban megéri most lakást kiadni, mint bankbetétben tartani a pénzünket – tippek tanácsok

Hallgassa meg!

Az utóbbi időben bevezetett modern módszereknek és folyamatos alkalmazásaiknak köszönhetően – az országos adatokhoz hasonlóan – Szabolcs- Szatmár-Bereg megyében is – felére csökkent a szív-, és érrendszeri megbetegedések között vezető halálokként számon tartott akut szívizom infarktusos betegek halálozási aránya.

Hallgassa meg!

Szerkesztő: Veress Ágnes
Műsorvezető: Czifra Szilvia

Olvasson tovább