Napközben: biztonsággal jégre lépni

Változott a társasházak törvényességi felügyelete, február elsejétől már a jegyzők végzik ezt a feladatot. Mennyire hatékony, és milyen előnyös változásokat hozhat a módosítás? Melyek a leggyakoribb jogszabályi mulasztások és hiányosságok a társasházak mindennapjaiban?

Hallgassa meg!

Kezdetben csábító – később gyakran már csak a gond van vele. Elhamarkodott vétel, amelyről utólag derül ki: rosszul döntöttünk. Az értékesítők sok trükköt bevetnek, hogy a fogyasztók üdülési jogot vásároljanak akár több százezer forint értékben.

Hallgassa meg!

Milyen buktatói vannak az üdülési jog vásárlásának? Meddig állhatunk el a vételtől? És mi történik akkor, ha a 99 évre vásárolt üdülési jog egy szálloda tulajdonos váltást követően, elvész?

Jégre lépni veszélyes. – nemcsak a nyári fürdési idénynek, de télen a jeges vizeknek is vannak áldozataik. Milyen veszélyei és milyen szabályai vannak a jégen való tartózkodásnak? Mikor mehetünk rá biztonsággal a jégre?

Hallgassa meg!

Mennyivel drágább a kisebb, mint a nagyobb? Tyúktojásból milyen méretűt érdemes vásárolni? Mennyit számít a méret, és melyik méretű tojásban van több tápérték? Darabra vagy kilóra vegyük az étkezési tojást? – ennek is utána járunk.

Hallgassa meg!

Szerkesztő: Domokos István, Gergácz Anikó

Műsorvezető: Czifra Szilvia

Videó ajánló

Olvasson tovább