Napközben: uniós iskolatejprogram?

A pénteki adás tartalmából:

– Iskolatej, iskolagyümölcs akció: évek óta fut az iskolagyümölcs és iskolatej akció. Bár eleinte sokan panaszkodtak az adminisztrációra, mára, már ahol lehetett csökkent, ésszerűbb lett a papírmunka. Jelenleg 230-250 ezer diákhoz jut el naponta az iskola tej vagy épp joghurt, sajt, Túró Rudi és 535 ezer kisdiák kap friss zöldséget gyümölcsöt vagy gyümölcslevet az iskolagyümölcs program keretében. Az Európai Bizottság szeretné egységesíteni az Unión belül futó hasonló programokat kérdés ez hogyan hatna a hazai rendszerre?

– Csellengők: két 40 körüli férfi eltűnéséről lesz szó, akiket már évek óta keres a családjuk. Az eltűnések hátterében vélhetően a játékszenvedély áll. A probléma sajnos nem egyedi- az észlelésről és a segítségnyújtás lehetőségeiről is beszélünk majd.

– Konfliktusok kezelése a házasságban: hétköznapi csetepaték, rizikós szituációk egymás mellett elbeszélő házaspárok. Nem célszerű pl. a reggeli rohanásban, autóban ülve, házimunka végzése vagy éppen a gyerekek előtt megbeszélni a párokat érintő fontos kérdéseket- mert ezekben az esetekben nem egyenlő a térfél, az egyik fél figyelme nem teljes. Hogyan teremtsünk nyugodt pillanatokat a mindennapi rohanásban hogy a komoly dolgokat is meg tudják beszélni a párok? Hogyan győződjünk meg arról, hogy valóban azt és úgy érti a másik ahogy mi akár egy vita hevében gondoljuk? Hogyan kezeljük a kialakult feszült szóváltásokat, hogy a vita ne mérgesedjen el?

– Bozsik gazda növényápolási tanácsai

Várja Önöket a szerkesztő, Czifra Szilvia.

Videó ajánló

Olvasson tovább