Egyéb

Térkép: folytatódnak a török csatlakozási tárgyalások

A február 5-i adás tartalmából:

Német-török tárgylások

Európában sok politikus véli úgy, hogy a törékeny török demokrácia még nem áll készen az uniós tagságra. A csatlakozási tárgyalásokat azonban folytatni kell – ezt sürgette a német külügyminiszter is, aki hétfőn  Berlinben tárgyalt török kollégájával. A megbeszélések a német kancellár és a török miniszterelnök keddi találkozóját készítették elő.

Buckingham palota

Takarékoskodásra szólította fel a királyi családot a Buckingham palota kiadásait vizsgáló brit parlamenti közpénzügyi bizottság. A jelentés szerint a királyi háztartás túlköltekezése miatt történelmien alacsonyra, 1 millió fontra apadt az államkincstár biztonsági tartaléka.

Bréb és a britek

A romániai Máramaros szívében lévő Bréb híre egy angol írónak köszönhetően eljutott egészen Nagy-Britanniáig. William Blacker több évet élt a kis faluban, élményeit néhány éve egy útikönyvben foglalta össze. Ennek  köszönhetően  lett népszerű lett a település, főleg a brit hírességek körében. Az utóbbi években Károly trónörökös két hagyományos faházat is vásárolt itt, hat éve pedig egy volt brit lesifotós is ideköltözött. Róla szól a következő történet.

Karcsi

Karcsi huszonötéves felvidéki fiatalember. Öt évvel ezelőtt  autóbaleset következtében  elveszítette bal lábát, jobbkezét pedig  egyáltalán nem tudja használni.Sokáig az is kérdéses volt, hogy életbe marad-e egyáltalán. Győzött az akarat s az élniakarás. Ma már azon munkálkodik, hogy állapotához képest teljes életet éljen szülővárosában.

Kutyaterápia

Romániában egyedülálló kutyás foglalkozást indítottak egyetemistáknak  Kolozsváron, ahol a diákok a vizsgaidőszakban felgyűlt stresszet vezethetik le. A kutyasimogatást és a különböző kutyás foglalkozásokat a Dog Assist Egyesület szakemberei irányítják, akik állítják: az állatokkal való játék után a diákok kilazítanak és sokkal hatékonyabban koncentrálnak majd  a tanulásra.

Videó ajánló

Olvasson tovább