Versenykiírás

Az MTVA és a Duna Televízió Zrt., valamint a Hagyományok Háza – szakmai partnereivel, a Martin György Néptáncszövetséggel és a Táncház Egyesülettel közösen – másodszor is meghirdeti a Fölszállott a páva című népzenei és néptánc tehetségkutató versenyt.

A JELENTKEZÉS FELTÉTELEI
· A versenyt a népzene és a néptánc területén tevékenykedő szólisták és együttesek számára írjuk ki.
· A versenyre az autentikus magyar népzene, néptánc és népdal bármely tájegységéhez, illetve a magyarországi nemzetiségi régiók helyi hagyományaihoz kötődő produkciókkal lehet jelentkezni, lakóhelyi és nemzetiségi megkötés nélkül.
· A versenyen olyan személyek vehetnek részt, akik 1978 és 1997 között születtek (16-tól 35 éves korig). Az alsó életkori határtól eltérés nem lehet. Az életkor felső határától eltérés csak csoportos jelentkezőknél, a létszám legfeljebb 20 százalékáig, maximum 40 éves korig lehet.
· A versenyen hivatásos néptáncegyüttesek, valamint a táncos szólisták és táncospárok kategóriájában hivatásos táncosok nem indulhatnak, azonban hivatásos táncosok amatőr táncegyüttes tagjaként nevezhetnek az együttes létszámának 20 százalékáig.
· Egy személy csak egy kategóriában nevezhet, amatőr táncegyüttesek tagjai viszont együttesük nevezésétől függetlenül indulhatnak a táncos szólista- és táncospár kategóriában is.
· Más műfajok stíluselemeit, hangszereit, motívumkészletét vagy elektronikát használó feldolgozásokkal pályázni nem lehet.
· A verseny során legalább három különböző produkció bemutatása kötelező a döntőig jutó résztvevők számára, vagyis a televíziós fordulókban (elődöntő, középdöntő, döntő) más-más produkciót kell előadni.
· Az értékelésnél előnynek számít, ha a versenyző a televíziós fordulók során más-más tájegységek népművészetét mutatja be.
· A versenybe nem nevezhetnek a Fölszállott a páva 2012 döntőbe jutott résztvevői.

Olvasson tovább