Napközben: Mi lesz a kidobott karácsonyfák sorsa?

1.) Fogyasztói panaszok, reklamációk karácsony után

Én maguktól várom a megoldást – ezt az év bármelyik részében hallhatják a különböző boltok eladói, de karácsony után bizony megsokszorozódik a reklamációk száma. Elromlott, nem működik, lyukas. Cseréljék ki, vagy kérem vissza a pénzt. Mikor, mi a megoldás? És kinek kell tudnia a megoldást?

2.) Ünnepek után utcára került állatok, szilveszterkor elszökött kutyák

Szilveszterkor bizony a hang- és fénykavalkád megriasztja az állatokat. Sok kutya, ha nincs felkészítve, gondosan elzárva bizony nemcsak idegesebb lesz, ha elszökik otthonról egy nyugodtabb helyet keresve. És az is tapasztalat, hogy karácsony után is sok állat kerül az utcára, mert megunják őket. MI lesz ezeknek a sorsa? Hogyan kerülnek vissza gazdájukhoz? Ha egyáltalán előkerülnek. Segíthet-e ebben a kutyachip?

3.) Mi lesz a kidobott karácsonyfák sorsa?

Hová tehetjük a karácsonyfákat ünnepek után? Van-e elég gyűjtősziget? Bekerülhetnek-e a zöldhulladékot tároló gyűjtőedényekbe? Mi lesz a sorsuk? Eltüzelik vagy egyéb módon újrahasznosítják? De miként? Komposzt is készülhet belőlük. Mire használható a fenyőffa komposzt?

4.) Szilveszteri tűzijáték – szilveszter után is

Mennyi gondot okoztak szilveszterkor a pirotechnikai eszközök? Szinte mindenhol, mindenki használja. Melyek a legnépszerűbb eszközök? Mi lesz a sorsuk a fel nem használt tüzijátékoknak? Valóban visszaviszik ezeket az eladónak? Vissza is veszik? Milyen feltételek mellett? Mindenki tudja, mi a dolga? Mindenki ismeri a szabályokat, egyáltalán milyen szabályozás érvénye?

Szerkesztő: Cseszregi Balázs
Műsorvezető: Banner Géza

Olvasson tovább