×

Egyéb

Klement Zoltán: Ha mesék mellett növünk fel, akaratlanul is tanulunk álmodni

A Kívánságkosár műsorvezetőjének gondolatai a mesékről.

„Álmok nélkül céltalanok lennének a mindennapok. Ha mesék mellett növünk fel, akaratlanul is tanulunk álmodni, hinni, néha a lehetetlenben is bízni. Legalább ennyire fontos, amikor a logikus gondolkodásra vagy éppen annak eredményére kapunk példát, nemegyszer némi furfanggal, leleményességgel párosítva. A mesék kihatnak a felnőttkorunkra is. Ha egy regényt olvasunk, ugyanúgy szükségünk van fantáziára, mint a meséknél volt. Gyerekkoromban sok másik mellett nagyon szerettem például a Mesék és mondák Mátyás királyról sorozatot.”

Klement Zoltán

Az MTVA idén is meghirdette A Nagy mese pályázatot (részletek: A Nagy mese). A pályázat kapcsán az MTVA felkérte műsorvezetőit, hogy osszák meg a mesékkel kapcsolatos gondolataikat, személyes élményeiket.
A Nagy mese összekapcsolódik az MTVA Jónak lenni jó! elnevezésű adománygyűjtő akciójával, melynek keretében tavaly 92 millió forintot gyűjtött össze a közmédia a hátrányos helyzetű, és nehéz sorsú gyermekek gondozására létrejött Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára (részletek a tavalyi gyűjtésről).
Idén a Jónak lenni jó! adománygyűjtés kedvezményezettje a Katolikus Karitász. A magyar katolikus egyház hivatalos segélyszervezete több intézményt támogat, többek között a vakok Batthyány László római katolikus gyermekotthonát, óvodáját, általános iskoláját.
Ide látogattak el műsorvezetőink, és közel 4 órán keresztül meséltek a gyerekeknek. Kedvenc meséit mesélte: Knézy Jenő, Kovács Koko István, Varga Edit, Novodomszky Éva és Marco nevű fia, F. Tóth Petra (a Család-barát magazin orvosmeteorológia-jelentője), Trömböczky Napsugár (a Gyerekhíradó műsorvezetője), Rátonyi Krisztina, György-Horváth Zsuzsa, valamint Klement Zoltán (a Kívánságkosár műsorvezetője).

További részletek A Nagy mese versenyről, az MTVA műsorvezetőinek gondolatait a mesékről pedig itt olvashatják: F. Tóth Petra: Szeretném, ha a mesék maguk is valósággá válnának

Videó ajánló

Olvasson tovább