Napközben: Akadálymentesítés

A Napközben december 3-i adásának témái:

– Az ENSZ 1992-ben nyilvánította a fogyatékos emberek nemzetközi napjává december 3-át, hogy felhívja a figyelmet a fogyatékkal született, illetve betegség, baleset vagy katasztrófa következtében fogyatékossá váltak problémáira. Megnézzük a felsőoktatásban, az egyetemeken hogyan valósult ez meg.

– Hazánkban sok a válás. Egy kutatás szerint az államnak is sok pénzébe kerül a családok széthullása, évi 5o milliárd forintot fizetnek ki. Vajon mi az oka az egyre szaporodó válásnak? Megállítható-e ez a folyamat és visszahozható-e még a család „szentsége”?

– Harsányban egy borsod megyei kis településen Sópincét avattak a hétvégén. Az Erdélyből, a híres parajdi sóbányából érkezett só, a jövőben több légzőszervi megbetegedésben szenvedőnek adhatja vissza az egészségét. erről is beszélünk.

– Egy friss felmérés szerint a gyermekcipők kétharmada nem felel meg az előírásoknak. Nem egészséges és a gyermek lábboltozatának eldeformálódásáért is felelős lehet. De akár a lúdtalp kialakulása is a ‘rossz cipőkre’ fogható. Utánajárunk miért vannak mégis a polcokon?

Műsorvezető: Banner Géza

Adás: december 3., 9:00 – 11:00, Kossuth

Videó ajánló

Olvasson tovább