Napközben: Karácsonyi vásárlás - hitelkártya vagy áruhitel?

A Napközben december 2-i adásának témái:

– Karácsony előtt az emberek hajlamosak hitelt felvenni, és a bankok is külön év végi áruhitelekkel készülnek erre az időszakra. Mikor érdemes beleugrani a kölcsönbe? Mi a jobb választás, a hitelkártya vagy az áruhitel?

– A Jezsuita Roma szakkollégium keretében roma származású fiatalokat kísérnek végig a felsőoktatásban, személyre szabott programmal, saját tanárokkal és mentorokkal. Kiket tanítanak, hová járnak és honnan jöttek ezek a diákok? Mennyire nehéz feladat bepótolni mindazt a társadalomismereti, nyelvi és egyéb tudást, amit ők otthon nagyrészt nem tudtak megszerezni?

– Idősek helye a családban: számtalan előnnyel jár a nagycsalád: a nagyi vigyáz a gyerekre, segít, aztán később neki segítenek, amikor megbetegszik. És számtalan hátránnyal jár, ha később lelassul és mindenkit idegesít. Érvek pro és kontra a többgenerációs együttélés mellett és ellen.

– Megjelent az adható utónevek listája – netes változatban, kereshető módon, igaz még csak próbaüzemben. Mikor engedélyeznek egy nevet, és vajon meghatároz-e bennünket a nevünk? Egyebek mellett erről is szó lesz az új portál mellett.

Műsorvezető: Banner Géza

Videó ajánló

Olvasson tovább