Napközben: Transz-zsírsavak használata

A Napközben november 29-i adásának t témái:

– Évente három-hatezer szív- és érrendszeri halálozást lehetne elkerülni Magyarországon, ha az élelmiszerek nem tartalmaznának transz-zsírsavakat. Egy új rendelettel már jövőre szabályozhatják a károsan ható mesterséges anyag használatát. Az Európában is élenjáró hazai intézkedés várható hatásait beszéljük meg.
Vendég: Dr. Martos Éva főigazgató főorvos, Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet és Szöllősi Réka titkár, Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége, dr. Sárossy Tamás tiszti főorvos a mintamenza csapat tagja.

– Szinte nem telik el úgy hét, hogy ne hallanánk olyan hírről, hogy valakit nem találnak, éltünk, híre veszett, Csellengők rovatunk egy megrázó, de nagyon is valós témára, az emberkereskedelemre fokuszál.

– Mosolyra is szükség van a pultok mögött. A legjobb magyar ügyfélszolgálatokat díjazták, de van még fejlődnivaló derült ki próbavásárlások alkalmával. Van, ahol hiányzik az odafigyelés, másutt még nem is köszönnek a betérő vevőnek. Sokszor az üzlet tulajdonosa sem fektet hangsúlyt a kiszolgálás színvonalára. Persze vannak követendő jó példák is, azokról is beszélünk és azt is körbejárjuk, mit vár el a vevő milyennek kell lennie egy színvonalas kiszolgálásnak.
Vendég:Mózes István ügyvezető, a ClientFirst Consulting és Fülöp Zsuzsanna, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője

– A hideg beálltával egyre több a megfázásos panasz. Hársfa, kakukkfű, bodza, lándzsásútifű. és még sorolhatnánk a természet ajándékait. Gyógynövényekről beszél, Bozsik gazda. – arról, ami jól jöhet köhögésre, hurutoldásra és még számtan ilyenkor előforduló betegségre.

Várjuk Önöket délelőtt 9 órától a Kossuth Rádió műsorán.

  • Szerkesztő: Domokos István
  • Műsorvezető:Banner Géza

Telefon adás alatt és éjjel-nappal: 328-7111
email: napkozben@radio.hu
sms: 06-30-9000-666

Adás: Minden hétköznap 9:00-11:00, Kossuth Rádió

Olvasson tovább