Napközben: Jónak lenni jó

A november 28-i adás tartalmából:

– Jónak lenni jó – a közmédia idén a Katolikus Karitásznak segít, december 15-én adománygyűjtő napot szervezve. Mi csütörtöki adásunkban a Karitász szenvedélybetegekkel foglalkozó munkáját mutatjuk be. Az ország mely részben található a legtöbb szenvedélybetegséggel küzdő ember? Hogyan és miben tudnak segíteni nekik és családtagjaiknak a szervezet önkéntes és profi segítői?

– Lassan beköszönt az igazi tél, amely egyúttal a síszezon kezdetét is jelenti. Megkezdődnek az iskolákban a sítáborokkal kapcsolatos felkészülések, valamint a családi síelések szervezése is, ezzel együtt a síeléshez szükséges felszerelések beszerzése. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság vizsgálta a síszemüvegeket. Beszélünk a töréstesztek és az UV-szűrés eredményéről és optikus segítségével tanácsot adunk a dioptriás sport- és síszemüvegek beszerzéséhez is.

– Kiemelkedő magyar sikerek az első Európai Zöld Iroda Versenyen- a magyar vállalatok és irodák a nagy, közepes, kicsi sőt közintézményi kategóriában is taroltak. Mitől lesz egy iroda környezet- és emberbarát? Valóban nem pénz, csak személet és odafigyelés kérdése a mindennapi környezetvédelem? Tippek, tanácsok csütörtök Napközben.

Napközben – november 28. 9:00, Kossuth

Szerkesztő-műsorvezető: Czifra Szilvia

Olvasson tovább