×

Tóth Zoltán és a Köztársaság Park Zenekara

Új albummal jelentkezett október 18-án Tóth Zoltán gitáros dalszerző, a Republic zenekar egykori alapító tagja, a csapat számos slágerének szerzője, aki a zenekar 1990-es alapítástól 23 éven keresztül, Cipő tavasszal bekövetkezett haláláig a zenekar oszlopos tagja volt. Cipő márciusi tragédiája után a zenekar körüli botrányokat és hírverést nem érezte a helyzethez méltónak, így az új énekessel felálló Republicot inkább hátrahagyva, a szólókarrier mellett döntött.

Ennek eredménye a GrundRecords gondozásában október 18-án megjelent 12 saját dalt tartalmazó Húsvéti hó című album. A nagylemez dalaiban megtalálható a Republicból is jól ismert hangulat, ugyanakkor van rajta modern, britpop ízű táncolós darab is. A zenész az album megírásakor még szólólemezben gondolkodott, de a munkálatok során megszilárdult körülötte egy állandó tagságú csapat, a Köztársaság Park. A szeptember elején leforgatott klipben már ez a formáció látható.

Tóth Zoltán és a Köztársaság Park Zenekara most az Akusztik stúdiójában adja elő a dalokat, vasárnap este 21 órától a Petőfin.


Forrás
: Lángoló gitárok


Húsvéti hó

Fekete függöny

Atlantisz könnye

Videó ajánló

Olvasson tovább